U lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, moet u upgraden naar een nieuwere browser.
Marketingplan opstellen: stroomlijn je acties binnen je marketingstrategie

Marketingplan

Marketingplan

Zet je strategie om in actie!

Je marketingstrategie bepaalt het kader waarin je met een marketingplan concrete actie genereert. Maar alleen een ‘business (wo)man met een plan’ bereikt marketingsucces. Een slim marketingplan opstellen is dus een logische volgende stap. Het concrete doel? Via omnichannel marketing & communicatie klanten werven voor jouw producten of diensten. En bovendien één overtuigende lijn uitzetten, die je vervolgens doortrekt in elke vorm van communicatie: van de content op je website tot je posts op sociale media. 

Een marketingplan opstellen, dat is zoeken naar de ideale mix

Je doelgroep is divers. Dus zorg je ook bewust voor een inspirerende marketingmix, toch? Marketing is een huis met heel veel kamers. In theorie is dat dus perfect mogelijk. Al moet je wel een ervaren marketeer zijn om de juiste keuze te maken uit dat rijkgevulde marketingrepertoire.

Laat je op sleeptouw nemen

Op basis van jarenlange ervaring zorgen we voor een mix van relevante projecten die samen een overtuigend verhaal brengen. Als je daarbij alle relevante kanalen inzet dan gaat jouw boodschap zichzelf versterken tot ze een maximale impact krijgt. Vertrouw op Markand als gids naar een doordacht marketingplan, met online en offline acties. Zo blijf je altijd top of mind bij je doelgroep en renderen je marketinginspanningen maximaal.

Voer voor experts

Als je ‘marketingplan opstellen’ typt in Google, bots je meteen op een resem vaktermen. Het treintje met ‘contentplan’, ‘website’, ‘SEO’, ‘blog’, ‘presentatie’, ‘PR’ en ‘brochure’ is nog best te doen. Maar weet je ook wat ze bedoelen met:

  • POS-materiaal
  • direct (e-)mail
  • dynamic ads van Facebook
  • influencer-marketing
  • ...

Markand helpt je efficiënt communiceren. Op basis van de verwachtingspatronen bij jouw specifieke doelgroep, effenen wij het pad om iedereen zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen. Samen maken we meertrapsraketten van je initiatieven. Social media campagne, sterke content voor je website, emailmarketing, persoonlijke contactmomenten, … alle relevante middelen worden ingezet om naar de uiteindelijke deal toe te werken.  

Ga bewust voor flexibele houvast

Een gevarieerd marketingplan opstellen - met relevante details - geeft je een duurzame houvast. Zonder plan ben je blind aan het vliegen. Met heel veel geluk zou je wel eens een succesje kunnen tegenkomen. Maar het is toch slimmer om vooraf het een en ander op papier te zetten. Mét de nodige flexibiliteit om snel in te spelen op onvoorziene kansen of omstandigheden, uiteraard. Zet dus bewust een rode draad uit, maar gun jezelf de vrijheid om in te spelen op kansen die zich spontaan komen aandienen.

Een marketingplan opstellen? We beginnen er samen aan!

Vraag nu je gratis kennismakingsgesprek aan. Dan laten we je marketingstrategie maximaal renderen in een brede waaier marketingprojecten.
Markant marketingadvies. Van strategie tot resultaat.

Leliestraat 10
9500 Geraardsbergen, België
BE 0744.887.051

+32 (0) 475 42 05 95
info@markand.be
  • Anne Dierickx, Markand, 2021